Turn Up Your Day!


donderdag 21 januari

4. graden

Half bewolkt

Amsterdam, NL

wave
Kabinet maakt zich vooral grote zorgen over Britse virusvariant

Nieuwsafbeelding

Het kabinet maakt zich grote zorgen over de komst van de Britse variant van het coronavirus naar Nederland. Op de persconferentie van vanavond noemde premier Rutte de beelden en cijfers die uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland komen "alarmerend, en dat is nog zwak uitgedrukt". De besmettingscijfers stijgen daar explosief en veel ziekenhuizen hebben geen plek meer voor patiënten.

De Britse variant is een van de redenen dat de lockdown nog eens drie weken wordt verlengd. "We hebben geen andere keuze, de cijfers gaan niet snel genoeg omlaag", zei Rutte.

Volgens minister De Jonge van Volksgezondheid is de Britse variant, die vermoedelijk veel besmettelijker is, nu nog verantwoordelijk voor een paar procent van de besmettingen in Nederland. "Maar de verwachting is dat hij snel de overhand zal krijgen."

Grenzen niet dicht voor Britten

De grenzen blijven voorlopig open voor Britten, al moeten ze wel een goede reden hebben om naar Nederland te komen. Verder geldt voor hen dezelfde voorwaarde als voor alle andere buitenlanders die naar ons land komen: ze moeten een recente, negatieve pcr-test kunnen overleggen.

Gisteren besloot de gemeente Lansingerland, waar een uitbraak van de Britse variant is, om alle inwoners boven de twee jaar te gaan testen. De Jonge zei dat dat ook zal gaan gebeuren in Rotterdam-Charlois, Dronten en Bunschoten. In de Rotterdamse wijk is veel virusmateriaal in het rioolwater aangetroffen. Dronten geldt als een gemiddelde stad in Nederland. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er ook op alle middelbare scholen getest gaat worden.


Bron: https://www.nos.nl
De huidige show: Laden... Albumart


De huidige DJ: Laden...

Likes: Laden...

Draaiuren: Laden...

Favoriete Muziekstyle: Laden...

Favoriete Nummer: Laden...

Bekijk profiel
De huidige show: Laden... Albumart


De huidige DJ: Laden...

Likes: Laden...

Draaiuren: Laden...

Favoriete Muziekstyle: Laden...

Favoriete Nummer: Laden...

Bekijk profiel
Bekijk onze Facebook
Onze licenties
Sena Sena

Licentienummer: SW20n.0002509