Zondag 29 november

4. graden

Mist

Amsterdam, NL

wave
Demonstratie in Amsterdam vroegtijdig beëindigd wegens schenden coronaregels

Nieuwsafbeelding

De gemeente Amsterdam heeft zaterdagavond een demonstratie op het Museumplein van Vrouwen voor Vrijheid vroegtijdig beëindigd, nadat demonstranten zich niet aan de geldende coronamaatregelen hielden. Een woordvoerder stelt dat men geen afstand hield en "een toespraak en muziek tot onrust onder aanwezigen leidde".

De demonstratie was aangemeld bij de gemeente en zou aanvankelijk van 16.00 tot 19.00 uur duren. Agenten hebben de circa duizend aanwezigen om 18.20 uur in overleg naar huis gestuurd.

Volgens de woordvoerder was vooraf gerekend op duizend demonstranten. "Vooraf zijn voorwaarden gesteld aan de organisatie, die betrekking hadden op onder andere het naleven van de coronamaatregelen", vervolgt de woordvoerder.

Volgens een woordvoerder hebben de politie en de organisatie meerdere keren opgeroepen om 1,5 meter afstand te houden, maar werd daar door de aanwezigen nauwelijks gehoor aan gegeven. In overleg zou de demonstratie ruim een halfuur eerder zijn afgebroken.

Maar volgens de organisatie is de demonstratie niet voortijdig beëindigd en riep zij deelnemers na afloop ervan op naar huis te gaan. De demonstranten gingen daarna in alle rust uiteen.

Aanwezigen hadden op verzoek van de organisatie achter de demonstratie massaal lichtjes meegenomen. Vrouwen voor Vrijheid wilde daarmee, naar eigen zeggen, "een lichtpunt in deze tijden" creëren. "Je eigen rol vinden in deze moeilijke dagen is best een opgave. Het vergt moed, vertrouwen, compassie en integriteit. Op deze middag willen we stil staan bij deze uitdaging", beschreef de organisatie de demonstratie.

De organisatie schrijft op de eigen pagina voor mensenrechten op te komen en tegen de coronawet te zijn. De zaterdagavond afgebroken demonstratie lijkt daar niet tegen gericht te zijn.

 


Bron: https://www.nu.nl/coronavirus/6090487/demonstratie-in-amsterdam-
De huidige show: Laden... Albumart


De huidige DJ: Laden...

Likes: Laden...

Draaiuren: Laden...

Favoriete Muziekstyle: Laden...

Favoriete Nummer: Laden...

Bekijk profiel
De huidige show: Laden... Albumart


De huidige DJ: Laden...

Likes: Laden...

Draaiuren: Laden...

Favoriete Muziekstyle: Laden...

Favoriete Nummer: Laden...

Bekijk profiel
Advertentie
Bekijk onze twitter
Onze licenties
Sena Sena

Licentienummer: SW20n.0002509